Serbian Српски језик

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Livadski med

Livadski med potiče od raznih cvetnih vrsta biljaka koje su sastavni deo naših mednih livada. U zavisnosti od kojih biljaka med potiče, boja, ukus i miris mogu varirati. Boja mu je od svetložute i crvenkaste do tamnijih nijansi. Ukus zavisi od biljne vrste koja u sastavu meda dominira i može biti prijatno sladak, ali i pomalo gorak.

LIVADSKI MED Lekovite osobine

Livadski med sadrži enzime, minerale, organske kiseline, vitamine i ostale vredne sastojke. Livadski med - lekovite osobine: Zbog svog raznovrsnog i bogatog sastava, livadski med se od davnina koristi u narodnoj medicini kao pomoćno lekovito sredstvo. Zvanična medicina je kasnije to isto priznala i potvrdila da ovakav med blagotvorno deluje u lečenju stomačno-crevnih, plućnih i bubrežnih oboljenja, a naročito bolesti srca i krvnih sudova. Livadski med povoljno utiče i na osobe kojima je potreban oporavak i dodatna energija.

Farma pčela Vasić
Farma pčela Vasić

LIVADSKI MED PREPORUČENA UPOTREBA

Livadski med je najbolje koristiti svakog jutra, po jednu kafenu kašiku pre doručka (po potrebi i više), ili rastvoren u mlakoj vodi, mleku, čaju, a još bolje u jabukovom sirćetu.

LIVADSKI MED Način čuvanja:

Livadski med se može čuvati na sobnoj temperaturi, bez uticaja direktne sunčeve svetlosti. Napomena: Med ima prirodno svojstvo da se kristališe. Takav med prelazi u tečno stanje tako što se tegla sa medom stavi u posudu sa vodom koja se zagreva do temperature ne veće od 50ºC da bi med sačuvao sva svoja lekovita svojstva.