Serbian Српски језик

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

MEDOVAČA

Medovača u proizvodnji pčelarskog gazdinstva Vasić je garantovanog kvaliteta, 100% domaćeg porekla i pravi se prema jedinstvenoj recepturi sa medom, dodatkom sopstvene domaće rakije i sa aromom vanile.

Možda niste znali o medovači..

Medovača se u stara vremena davala vojnicima, koji su njime zalivali rane verujući da će brže da ih zacele. Medovača je više nego samo piće, poput vina, veruje se u njene magične moći revitalizacije i lekovitosti. Medovina se smatra eliksirom za dug život. Postoji verovanje da će, pijući je, ljudi postati besmrtni. Veruje se da medovača poboljšava muževnost i plodnost a u tome, kao i u svakom mitu i legendi, ima istine, jer je medovača bogata vitaminom B i amino-kiselinama koje podstiču izgradnju proteina koji deluju na izdržljivost.

Medovača je piće za koje se tvrdi a postoje i dokazi da popravlja krvnu sliku, okrepljuje organizam, poboljšava apetit, ali i usporava starenje!

Medovina
Medovina

U stara dobra vremena tajna srećnog braka krila se u alkoholnom napitku, život je bio mnogo jednostavniji a tajna srećnog braka krila se u običnom alkoholnom napitku na bazi meda. Upravo venčane parove mnogi su terali da piju medovinu svake noći, punih mesec dana nakon stupanja u brak. Plod tog recepta, u bračnom razdoblju koje se i danas naziva medeni mesec, pokazao bi se devet meseci kasnije.

Medovina je jedno od najstarijih alkoholnih pića koje je čovek otkrio, prijatne je arome i ukusa. Medovina ( ili medovača kako je odomaćen naziv )nije veštačko piće, naprotiv, ona je prirodni proizvod sličan vinu, pošto se osnovni sastojci med, odnosno grožđe, pod uticajem alkoholog vrenja, pretvaraju u alkohol i ugljen-dioksid. Kao što kod vina ukus i kvalitet zavise od sorte grožđa i njegovih osobina, tako i kvalitet medovine zavisi od vrste meda, načina njegove proizvodnje i starosti. Pčelarsko domaćinstvo Vasić Vam garantuje medovaču 100% prirodnu i vrhunskog kvaliteta.